YHDESSÄ

Kuva Jasmiina Soidinaho

Kuva Jasmiina Soidinaho

Kilpaurheilussa onnistuminen vaatii kanssakilpailijoiltaan fyysisen suorituksen lisäksi sosiaalisia taitoja, kehollista yhteyttä sekä herkkyyttä.

Kuvajournalismiopiskelijat tarkastelivat urheilijoiden välistä vuoropuhelua Espoossa, Tampereella, Lempäälässä ja Oulussa pimeän marraskuun aikana.

Suomen brasilialaisen jujutsun liitto järjesti SM-kilpailut Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa 19. marraskuuta. Suomen kansalaiset sekä vähintään kaksi vuotta maassa vakituisesti asuneet henkilöt saavat osallistua otteluun.

Lauantaina kisapäivän tunnelma oli sähköinen, sillä useat ottelijat olivat saapuneet paikalle saavuttaakseen voiton vaativassa kamppailu- ja itsepuolustuslajissa. Vaikka otteluajat oli rajattu alle kymmeneen minuuttiin, katsojalle oli selvää, että kilpailijoille jokainen hetki vaati suuria fyysisiä ja henkisiä voimia.  

Kuvaaja: Jasmiina Soidinaho

Tappara ja Kärpät kohtasivat SM-Liigan runkosarjassa 16. marraskuuta Tampereen Nokia-areenalla. Tappara osui Kärppien verkkoon neljä kertaa, ja vei ottelun voiton. Sinioranssi fanikatsomo kannusti äänekkäästi joukkuettaan huudattajan johdolla.

Kuvaaja: Saara Peltola

Yö-rogaining on joukkuelaji, jossa osallistujat suunnistavat rasteja joko juosten tai maastopyöräillen läpi yön. Rasteja etsitään kartan avulla, joka kiinnitetään telineeseen ohjaustangossa. Yöllä ei saa liikkua ilman valoja.

Lajissa korostuvat joukkueen keskinäiset vuorovaikutustaidot sekä sujuva yhteistyö.

Kuvaaja: Kaisa Varkila

Metallica pauhasi ja makkara höyrysi, kun saavuin Nokian Palloiluhalliin marraskuisena keskiviikkona. Sarjajohtaja Lapuan Kobrat ei antanut kotijoukkue BC Nokialle armoa, vaan kyyti oli alusta lähtien kylmää. Musertavasta tappiosta huolimatta tunnelma hallissa oli lämmin. Kotijoukkueen rumpuryhmä koetteli kanssakatsojien tärykalvoja jokaisessa vapaaheitossa ja välillä muutenkin. Kentän päädyssä kuvatessani olin parin metrin päässä korista, ja pelin intensiteetti vyöryi välillä melkein syliin asti parimetristen pelaajien rymistellessä kohti.

Kuvaaja: Joel Peltonen

Joukkuevoimistelun Espoo Cup järjestettiin 20. marraskuuta Espoossa. Kisoihin osallistui yli sata joukkuetta. Ilmassa oli keskittynyt tunnelma, kun joukkueet antoivat kaikkensa yhteiselle kisasuoritukselle.

Kuvissa Pakilan voimistelijat Alpha 14-16v sarja, Gaia Grankulla Gymnastikförening 12-14v sarja sekä Eloisa Porvoon urheilijat voimistelujaosto 14-16v sarja.

Kuvaaja: Anni Ågren

Ilves ja Sport ottivat yhteen marraskuussa Tampereen Nokia-areenalla. Kaukalossa lensivät niin kiekko kuin solvauksetkin. Kahden joukkueen vaihtoaitioiden välissä sai todistaa noin puolen minuutin sanaharkan, jonka sisältö oli kutakuinkin seuraava:

”Pääs kiinni”
”Lärvi umpeen”
”Oo ny jo hiljaa”

Uhoavien huutojen ja suojapleksin paukkeen lomasta saattoi kuitenkin havaita toisenlaisia ääniä - kajahduksia pihaleikeistä. Pikkupojat vääntämässä kylki kylkeä vasten.

Kuvaaja: Lauri Karo

Moreenimedia on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden julkaisu.