Second hand -shoppailemassa

Tietämys pikamuodin ja kertakäyttökulttuurin epäekologisuudesta on lisääntynyt viime vuosina, mikä saa yhä useamman ostamaan vaatteensa ja tavaransa käytettynä. Kävimme kysymässä tamperelaisilta kirpputoreilta, mitä kävijöille tarttui mukaan.

Papinkadulla sijaitseva kirpputori Kodin Kakkonen tunnetaan erityisesti huonekaluista ja kattavasta kirjakokoelmasta.

Paula, 57, odottaa ostosreissun jälkeen miestään kirpputori Kodin Kakkosen ovilla. Paula käy paljon kirpputoreilla, koska käytetyn tavaran ostaminen on eettistä.

Paulan tarkoituksena oli löytää tietty teekannu ja laseja, mutta tällä kertaa mukaan tarttui ainoastaan villapohjallisia.

Kuninkaankadun Fidassa on vaatteiden lisäksi tarjolla paljon sisustus- ja käyttötavaraa. Joulu näkyy jo valikoimassa.

Hannu, 62, on Fidalla vaimonsa mukana, mutta ei juuri itse kuluta second hand -tuotteita. Hän muistelee kuitenkin kerran ostaneensa peräkonttikirppiseltä työkoneita.

Vaikka Hannu ei ostoksia tehnytkään, vaimon mukana ollut Marimekon takki on ostettu juurikin Fidalta.

Tampereen kolmas vintage-vaatteisiin erikoistunut UFF avasi ovensa kuluvan vuoden elokuussa Hämeenkadulla.

Minttu, 13, on ostoksilla UFF:n vintage-myymälässä. Hän ostaa lähes kaikki vaatteensa käytettynä. Eettisyys on tärkeää, mutta second hand -vaatteet sopivat myös yleisesti parhaiten Mintun tyyliin.

Heräteostosten tuloksena Mintun mukaan lähti kauluspaita.

Moreenimedia on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden julkaisu.